بیچاره قجرها، نمی دانستند موریانه هم علاج دارد

 

  

 

یکم : همیشه هم حل مشکل ((بی خبری)) در گوش دادن به اخبار وپیدا کردن((خبر))های دست اول نیست که بر عکس توجه به اخباری که در اختیارتان می گذارند و گوش دادن به خبرها خودش اوج غفلت و عین ((بی خبری)) است به خصوص اگر با جماعتی ((رند)) سر و کار داشته باشید که در گذر زمان مار خورده و اژدها شده اند و تجربه آموخته اند .

 آن دوران(( قاجار)) بود که می شد بی خیال جهان اطراف، نه تنها  دهان ها وچشم ها که حتی ((ذهن)) های مردمان را نیز بست و صدا ها را نه در نطفه که در حالت اسپرمی و تخمکی اش  نیزکشت و آب از آب هم تکان نخورد و بیش از دویست سال هم به راحتی حکومت کرد.

 بله می شد ولی هرچه بود گذشت. که امروز دیگر نمی شود.چرا که(( عباس میرزا ))با فرستادن دانشجوبه فرنگ، این روش مطمئن را ندانسته منسوخ کردو نه عمر حکومت قاجار که عمر حکومت کردن به روش آبا و اجدادش را نیز بر باد داد و خودش که به حکومت نرسید و جوانمرگ شد هیچ ،کار را بر همه مابعداز خود نیز چه شاهان قجری و چه شبه قجری مشکل کرد.

  اولین داشجویانی که به خارج رفتند اگرچه در گوش شان خوانده بودند که فرنگ ایران نیست و جای دیگری است اما هرگز فکر نمی کردند که این ((جای)) دیگر(( جهانی)) دیگر باشد. دنیایی در همین کره خاکی با دویست سال فاصله  زمانی .که گویا این فاصله را ما خورده و خوابیده که نه، ما مرده و جهانیان رانده بودند واین بی خبری خبر کمی نبود.

 از این رو هنگامی که برگزیدگان وطنی از دیدن(( تراموا)) فرار کردند و با رفتن به(( سینما توغراف)) ودیدن تصاویر ریختن دیوار بلند شده و خود را تکاندند و مسخره خاص عام شدند دانستند گرفتار چه طاعون خاموشی بوده اندو خود خبر نداشتند.

 از این رو در کنار صنعت صابون سازی و کارخانه قند سخت در پی آن بودند که صنعت چاپ و نشررا نیزبه این مملکت بیاورند و هنگامی که میرزا صالح شیرازی با هزار رنج و مرارت اولین شماره کاغذ اخبار را در آورد می دانست که شکافی در این سقف تاریک پدید آورده است که روزی سرانجام این  سقف موریانه زده را خواهد لرزاند وتا شاهان قاجار به خود آمدند ، دیدند آب از سر گذشته و عوام، زودتر از اهالی حرم سرای خاقان، دارند فرمان عزل محمد علی شاه را  در روزنامه ها می خوانند .

  دوم: امروزه هم اگرچه این سقف و آفت همیشگی آن عوض نشده ،اما روزگارعوض شده است.  چرا که زمانی که کارد به استخوان برسد،  به ناچارفسیل ترین  و سنتی ترین ذهن ها هم مدرن می شوند به خصوص اگر کار به اصل ماجرا وصل باشد.

  از این رو وصیت آغا محمد خان که گفت: خواهی آسوده بر ایران حکومت کنی، خلق را گشنه و بی سواد نگه دار فعلا گویا به ضرورت زمان از نو ویراش شده وبر اصل بی سوادی بی خبری مدرن را نیز اضافه کرده اند.

 که دیگر نمی توان به شکل ما قبل فرمان داد که: ((نخواند و ندید و ننوشت ))که رسانه های جدید کار را را کمی مشکل کرده اند  اما رندی را هنوز از جماعت حاکم نگرفته اند که  چه حاجت به تحکم و زور می توان از این پس گفت:((عزیزان من! بخوانید و ببینید و بنویسید و گوش بدهید ورای بدهید))تا  بخوانند اما در حقیقت نخوانند تا  گوش بدهند اما در اصل  چیزی نشونند تا ببیند اما واقعا نبینندتابه خیال خود بنویسند اما در نهایت هیچ چیز ننویسدتا انتخابات بر گذار کنند اما در باطن رایی ندهند تا با این پادزهر شایدجفای تاریخی((عباس میرزا)) جبران شود که سرنوشت قبیله را ازجارچیان دربار گرفت وبه دست روزنامه نگاران سپرد.از این رو  باید فکری بکر می شد که رواج بی خبری سرانجام خوشی نداشت شایداز این پس ترویج خبر فایده بدهد و جبران مافات کند.

 و فکری بکر شد حالا که مردم نه تها تشنه که گشنه خبر هستند چرا این موهبت را از آنان دریغ کرد ؟ لذا به جای یک شبکه 5 شبکه سراسری تاسیس شد واکنون 90درصد کشور را نیز زیر پوشش دارد و هر کدام با چندبخش مفصل خبری. واصلا اوج بخشش، یک شبکه کامل ویژه خبر 24ساعته با انواع مجریان دلپسند.و18شبکه استانی هم در جوارش.

خبرهای لحظه به لحظه وگوناگون از پزشکی و مسائل تربیتی و زناشویی گرفته تا اخبار بورس و صادرات روده و چغندر و سینما و موسیقی و ورزش  و در شکل هایی متنوع از اخبار60ثانیه ای گرفته تا 2ساعته. همرا با مفصل ترین گزارش های خبری از گرم ترین ودست اول ترین مسائل روز از سقوط هواپیما گرفته تا مفاسد اقتصادی از آنفولانزای مرغی و اسکله های پنهان گرفته تا جشنواره فیلم فجر وانرژی اتمی و ...دقیقه به دقیقه مصاحبه با مردم و تریبون آزاد ودیدار با مسوولان و پخش های زنده و مستقیم ودر کنار آن رسانه های مکتوب وباز( از همان محرم خانه جام جم) پر حجم پر بار هر روز با یک ویژه نامه چهاررنگ  که حجم مطالب را به یکصد صفحه هم می رساند و توانسته از لحاظ میزان شمارگان (تیراژ)در مقام اول قرار بگیرد .اقیانوسی از خبر و اطلاعات وگزارش آن قدر که ندانی کدام را انتخاب بکنی؟ و کدام را بخوانی ؟بهتر از این هم می شود؟

 و تو در این غوغای خبری گیج می مانی که می توانی لحظه به لحظه خبر آنفولانزای مرغی در ترکیه را داشته باشی و خبر سرایت آن را به کشورهای همسایه هم بشنوی اما ندانی که سرانجام مرغ بخوری یا نه؟چندین گزارش خبری از تاریخچه هواپیماهای سی 130((هرکولس)) و نحوه ساخت و پرداخت و پرواز آن و حتی ویژگی های انواع مدل های آن را هم  داشته باشی اما ندانی این آخرین هواپیما بالاخره چه شد که سقوط کرد وخلاصه مقصر کیست ؟ پخش زنده و همزمان انواع دعا از(( دعای ندبه)) و((دعای کمیل)) گرفته تا(( دعای عرفه)) و(( سمات)) را ازمکه و مدینه را می شنوی اما باز هم مجبوری امار کشته شدگان ایرانی((منا)) را از دیگران بخواهی؟و نمی دانی که چطور باید خبر دار شوی که حاجی ات زنده است یا مرده؟

دفتر رسمی صداو سیما انواع گزارش خبری را از مناطق زلزله زده پاکستان از صعب العبور ترین مناطق برای تان پخش می کند ولی باز هم شما مجبوری دست به دامان تلوزیون های بیگانه باشی که بفهمید سربازان گروگان گرفته شده ایرانی زنده اند یا مرده؟

بیست درصد اخبار پخش شده اقتصادی اند و نرخ لحظه به لحظه ارز و دلار و سهام بورس برایتان پخش می شود ولی شما می مانید که بالاخره این ماه ارزش پولتان پایین تر رفت یا بالاتر آمد؟خبر آخرین ائتلاف ها در عراق را می خوانید اما نمی فهمیدکه سرانجام برای رفتن به زیارت عتبات امنیتی هست یا نه؟

انواع خبرگزاری کودک و نوجوان و بخش خبر هر روزه جوانه ها را دارید اما می مانید که پنجشنبه بعد از عید قربان مدارس باز هستند و امتحانی هست یا نه؟وفرزندانتان باید به مدرسه برود یا درخانه بماند؟و دوروز بعد اعلام می شود که نباید می رفتند!!و... واین شاهکاری است بی نظیر، اقیانوسی از خبر به عمق یک قطره چکان.

مگر قرار نیست نیاز مردم به خبر و اطلاعات بر آورده شودپس چرا دیگران بر آورده کنند؟ چرا خودمان نکنیم؟ و کار را بسپاریم به دست روزنامه چی ها. چه کسی گفته عصر قاجار تمام شده؟هنوز هم می شود زیر این سقف با همین مردمش تا دویست سال دیگر هم حکومت کرد؟ حالا دیگر دست امثال ((میرزا صالح شیرازی ))روشده است.

سوم: اما همیشه هم کار به این سادگی ها نیست که بشود 80 نشریه را جوانمرگ کرد و خبری نشود و آب از آب هم تکان نخورد. حکایت این مردک گول(( هخا)) و جماعتی گول تر که به امید(( ظهور)) منجی موعود راهی خیابان دانشگاه تهران شدند، نشان داد که  گیرم که بشود با فیلتر کردن و مسدود نمودن منابع خبر ی آزاد جلو(( شکاف)) ها را  در دیوار این بنا گرفت با این ((گودال ها))ی ناگهانی در سقف چه خواهندکرد ؟!که بی خبر سر بر می کنند وبا خود نه نور و روشنایی که ((بلاهت)) و بد بختی می آورند.

  هرچند بعضی بیچاره های داخلی از جنس آن(( شیخ صریح الهجه)) رانیز به طمع می اندازند که بخت خود را بیازماید. بیچاره ندانست که دیر خبر دار شده و حالا دیگر هر ننه قمری می داند مسیر  اطلاع رسانی و(( خبر ))شاهرگ حیاتی حاکمیت هاست. وپانهادن برآن شوخی بردارنیست. از این رو در کمتر از دو سال، دومین حکم حکومتی را به دستش دادند تا  هم حد خود و هم سطح تحمل دیگران را بهتر بداند.

چهارم: حالا دیگر در فضای اینترنتی با همین تعداد اندک کاربران اش نه تنها ((گویا نیوز)) و روزنامه اینترنتی ((روز)) و سایت((ملی مذهبی)) ها  نهضت آزادی که غیر خودی اند،که حتا خودی هایی چون سایت فارسی((بی‌بی‌سی)) و سایت جبهه ((مشارکت ))و ((مجاهدین انقلاب)) و سایت خبری((امروز)) نیز تحمل نمی شوند وسریعا مسدود می شوند. تا همه بدانند که تصمیم نهایی گرفته شده و خیلی ها پس از این باید بروند سماق مکیدن به خصوص در روزهایی که احتمالا قرار است تصمیمات مهم و بزرگی گرفته شود آن هم از جنس قعطنامه 598 .

 پنجم:  متولیان این سرای موریانه زده یعنی همان یی که باید بدانند این بار را خوب دریافته اند که هرشکافی در سپهر خبر رسانی، شکافی دیگر رابه دنبال داردوقبول این مساله یعنی شرکت دربازی(( دومینو)) و تسلیم شدن به سرنوشت. لذا ماله کش های رسمی را  برای فیلتر کردن و بستن با سرعت و شدت بیشتری وارد گودکرده اندتا شاید قصور این هشت ساله و این حجم ترک ها در((سرای سلطانی)) را  جبران کنند.

شما هم اگر((خبر)) خواستید بروید((شبکه خبر)) نخواستید بروید((جام جم آن لاین)) که آمار بازدیدکنندگانش چند میلیونی است روزنامه هم خواستید باز هم((جام جم ))که شمارگانش نیم میلیونی است تلوزیون هم خواستید باز هم ((جام جم)) که 5 شبکه دارد !آیا این همه خبر بس تان نیست؟

 بیچاره شاهان ها قجر که نه تنها مردم را در بی خبری نگه داشتنند که خود هم قربانی بی خبری خود شدند و ندانستند موریانه هم راه علاج دارد حتی اگر در سقف چوبین باشد!؟.